Dla zapewnienia łatwości i wygody odbioru przekazywanych informacji serwis ten korzysta z technologii plików cookies. Jeśli chcesz zrezygnować z korzyści, które dają Ci pliki cookies, możesz to zrobić, zmieniając ustawienia swojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmian ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane przez Twoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz
w naszej Polityce Cookies.

Akceptuję

Przepiórki w koszulce z bekonu

Ptactwo

Składniki

  • 4 przepiórki
  • winogrona
  • rodzynki (50g)
  • oliwa z oliwek
  • bekon
  • masło
  • wino białe (50ml)
  • bulion (50ml)
  • cebula
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • pietruszka

Sposób przygotowania

1. Przepiórki zawinąć w plastry bekonu
2. Zarumienić na dużym ogniu w oliwie z oliwek z dodatkiem odrobiny masła
3. Przełożyć z patelni do naczynia
4. Na patelni przesmażyć cebulę i winogrona, dodać białe wino i bulion
5. Przepiórki włożyć na patelnie i gotować/smażyć pod przykryciem przez 30-40 min
6. W połowie gotowania dodać rodzynki

Newsletter

Zapisz się do newslettera i bądź na bieżąco z wydarzeniami w PZŁ!

Kontakt


Nowy Świat 35
00-029 Warszawa

22 55 65 500 do 510
22 826 20 51 do 53

pzlow@pzlow.pl
fax: +48 22 826 33 22


© 2002-2019 PZŁ. Wszelkie prawa zastrzeżone
Wdrożenie: