Dla zapewnienia łatwości i wygody odbioru przekazywanych informacji serwis ten korzysta z technologii plików cookies. Jeśli chcesz zrezygnować z korzyści, które dają Ci pliki cookies, możesz to zrobić, zmieniając ustawienia swojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmian ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane przez Twoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz
w naszej Polityce Cookies.

Akceptuję

Marynata z białym winem

Marynaty

Składniki

  • Wino Białe Wytrawne - 0.5 szklanki
  • Ocet winny biały - 2 łyżki stołowe
  • Por - 1 sztuka
  • Marchew - 1 sztuka
  • Pieprz czarny - 1 łyżeczka do herbaty
  • Goździki - 4 ziarenka
  • Tymianek - 4 gałązki
  • Majeranek - 1 łyżeczka do herbaty

Sposób przygotowania

Marchewkę zetrzyj na grubej tarce, pora bardzo drobno pokrój, tymianek posiekaj, a pieprz i goździki rozgnieć w moździerzu.

Zalej wszystko winem, dodaj ocet, wymieszaj i odstaw na kilkanaście minut.

Przygotowaną marynatą zalej mięso i wstaw je do lodówki na kilka godzin.

Newsletter

Zapisz się do newslettera i bądź na bieżąco z wydarzeniami w PZŁ!

Kontakt


Nowy Świat 35
00-029 Warszawa

22 55 65 500 do 510
22 826 20 51 do 53

pzlow@pzlow.pl
fax: +48 22 826 33 22


© 2002-2019 PZŁ. Wszelkie prawa zastrzeżone
Wdrożenie: