KANAŁY TELEWIZYJNE

Wybierz interesujący Cię kanał telewizji VOD.

MYŚLIWIEC

DOSTĘPNE VOD

Wybierz dostępny film z listy poniżej lub z listy seriali VOD. Jeżeli nie udało się połączyć z nadajnikiem za pierwszym razem, to odśwież stronę.

  • Sezon 1, Odc. 1, Dzik

    W pierwszym odcinku nowego programu łowieckiego między innymi o dzikach w mieście, kto ma sobie z nimi poradzić? Strażnicy miejscy czy myśliwi? Również o tym po co dokarmiać zwierzęta w lesie i dlaczego warto jeść dziczyznę.

    Myśliwiec z PL, 2013, 12 min.

  • Sezon 1, Odc. 2, Jeleń europejski

    W drugim odcinku programu łowieckiego MYŚLIWIECz.pl o jeleniu europejskim. Po co w ogóle polować na jelenie? Kto może wykonywać takie polowanie i czy każdy jeleń może być upolowany. Ile jeleni było na Warmii i Mazurach 150 lat temu, a ile jest dzisiaj i kto dba o rozwój populacji. Ponadto myśliwskie kulinaria

    Myśliwiec z PL, 2013, 12 min.

  • Sezon 1, Odc. 3, Odgłosy przyrody

    W trzecim odcinku MYLŚIWCA z.pl o odgłosach przyrody. Jakie dźwięki wydaje dzik, sarna, albo jeleń i odpowiedź na pytanie, czy można te odgłosy naśladować. Czym zajmuje się wabiarz i czy wątróbka z dzika smakuje jak wieprzowa. Ponadto o gospodarce łowieckiej, co to jest i czy można porównać myśliwego do ... rolnika.

    Myśliwiec z PL, 2013, 13 min.

  • Sezon 1, Odc. 4, Psy myśliwskie

    W czwartym odcinku o psie myśliwskim, o rasach, zastosowaniu, szkoleniu i psich charakterach. Prowadzący spróbuje się dowiedzieć jakie psy, z pozoru kanapowce, to świetne psy na polowanie o łowieckich duszach. Czy pies myśliwego je to co jego właściciel i jak smakuje dziczyzna z kociołka myśliwskiego. Ponadto w programie o dwóch imprezach łowieckich otwartych dla wszystkich zainteresowanych.

    Myśliwiec z PL, 2013, 12 min.

  • Sezon 1, Odc. 5, Sarna

    W piątym odcinku o sarnie, jej zwyczajach i zachowaniu, o pasji fotografowania i łączenia jej z łowiectwem oraz o wyjątkowej dziczyźnie - sarninie, tym razem w formie przystawki.

    Myśliwiec z PL, 2013, 13 min.

  • Sezon 1, Odc. 6, Kaczka

    W szóstym odcinku o kaczce, która występuje bardzo licznie na terenie całego kraju. Między innymi dlatego, że myśliwi stale redukują liczbę drapieżników

    Myśliwiec z PL, 2013, 13 min.

  • Sezon 1, Odc. 7, Rykowisko

    W siódmym odcinku o najwspanialszym widowisku, jakie można zaobserwować w lesie, czyli rykowisku. Są to gody jeleni, które co roku odbywają się w drugiej połowie września. Jelenie byki oznajmiają swoją gotowość do godów głośnym rykiem, który słychać z odległości nawet kilku kilometrów. Ponadto o zawodach strzeleckich, które myśliwi zorganizowali dla wszystkich chętnych seniorów i kobiecej kuchni myśliwskiej. Tym razem Marcin spróbuje tatara z jelenia.

    Myśliwiec z PL, 2013, 13 min.

  • Sezon 1, Odc. 8, Zając

    W ósmym odcinku o zającu, którego coraz rzadziej można zobaczyć na polach. W programie odpowiedź dlaczego się tak dzieje i po co myśliwi przeprowadzają tak zwaną restytucję. Ponadto prowadzący spróbuje nie tylko kolejnej potrawy z dziczyzny, ale i swoich sił w kuchni. Tym razem kuchnia myśliwska zaserwuje pasztet z zająca.

    Myśliwiec z PL, 2013, 12 min.

  • Sezon 1, Odc. 9, Daniel

    W dziewiątym odcinku o danielu, zwierzęciu podobnym do jelenia, które coraz liczniej zasiedla lasy Warmii i Mazur. W programie o tym jak daniel z modnego w dawnych czasach zwierzęcia parkowego stał się zwierzęciem dziko żyjącym lasach i o tym jak ciekawym i niezwykłym widowiskiem jest bekowisko, czyli gody danieli. Ponadto o mięsie z daniela, uważanym przez wielu myśliwych za najdelikatniejsze mięso jeleniowatych.

    Myśliwiec z PL, 2013, 13 min.

  • Sezon 1, Odc. 10, Rogacz

    W dziesiątym odcinku o rogaczu, czyli samcu sarny i o tym co nosi na głowie. W programie między innymi o tym na jakie rogacze mogą myśliwi polować, a za jaki odstrzał grożą kary. Ponadto o rozwoju poroża rogaczy wraz z wiekiem i licznych deformacjach. Również o sygnałach myśliwskich i muzyce łowieckiej. Marcin spróbuje tym razem przyrządzić dziczyznę własnoręcznie, bez podpowiedzi. Będzie to gulasz z sarniny.

    Myśliwiec z PL, 2013, 12 min.

  • Sezon 1, Odc. 11, Lis i jenot

    W jedenastym odcinku o lisie i jenocie, dwóch drapieżnikach, których liczba wzrosła ostatnimi laty na niektórych terenach nawet siedmiokrotnie. Ponadto o zagrożeniu jakie niesie ze sobą taka ilość tych zwierząt, głównie o chorobach jakie przenoszą. Lisy i jenoty mają również duży wpływ na redukcję drobnej zwierzyny, na przykład zajęcy oraz ptactwa. W programie również o futrze z lisa, jako naturalnym i wciąż konkurencyjnym surowcu na czapki, kołnierze i okrycia wierzchnie.

    Myśliwiec z PL, 2013, 12 min.

  • Sezon 1, Odc. 12, Muflon

    W dwunastym odcinku o muflonie, zwierzęciu, które zamieszkuje zazwyczaj wyżynne i górskie tereny, ale można je też spotkać w pewnych lasach na Warmii i Mazurach.

    Myśliwiec z PL, 2013, 13 min.

  • Sezon 2, Odc. 13, Borsuk

    W tym odcinku o bardzo ciekawym zwierzęciu, które z przyjemnością można obserwować. Borsuk jest rodzinny i towarzyski, a swoje nory często zamieszkuje od pokoleń, nawet od kilkudziesięciu lat. Ponadto w programie o kulturze łowieckiej i o szybkiej i przepysznej potrawie z dziczyzną, czyli o tak zwanym forszmaku z dzika.

    Myśliwiec z PL, 2014, 13 min.

  • Sezon 2, Odc. 14, Ptaki łowcze

    W tym odcinku o ptakach łowczych. To ptaki drapieżne, z którymi polują myśliwi posiadający specjalne uprawnienia do układania i polowania z tymi zwierzętami. W programie również o bogatej historii sokolnictwa na terenach Warmii i Mazur. Ponadto o dzikach i ich rodzinnych zwyczajach oraz kobiecej kuchni myśliwskiej i niepowtarzalnej zupie gulaszowej na bazie dziczyzny.

    Myśliwiec z PL, 2014, 12 min.

  • Sezon 2, Odc. 15, Sarna w mieście

    W tym odcinku o sarnie rodem z ….miasta. Marcin sprawdzi, dlaczego te na ogół płochliwe zwierzęta przychodzą do miasta i tam się zadamawiają. Ponadto w programie o kulturze łowieckiej dawnej Polski oraz historii polskiego łowiectwa i tego na Warmii i Mazurach, gdzie dawniej polowały plemiona pruskie. A w kolejnej wyprawie kulinarnej Marcin zawita do domku myśliwskiego Koła Łowieckiego „Daniel” w Bartoszycach, gdzie spróbuje gulaszu z sarniny.

    Myśliwiec z PL, 2014, 13 min.

  • Sezon 2, Odc. 16, Bóbr

    W szesnastym odcinku o bobrze. To zwierzę, które jeszcze do niedawna było mało licznym gatunkiem na Warmii i Mazurach. Dzisiaj bobrów na tym terenie jest już ponad siedem tysięcy osobników. W programie o bobrzych zwyczajach i o tym czy łatwo, jak i kiedy można je zaobserwować.

    Myśliwiec z PL, 2014, 12 min.

  • Sezon 2, Odc. 17, Łoś

    W siedemnastym odcinku MYŚLIWCAz.pl o jednym największych mieszkańców lasów, czyli łosiu. Jego widok do niedawna był w polskich lasach raczej rzadkością. Marcin odwiedzi również niespełna dwumiesięcznego łoszaka, który zgubił swoją mamę. Spróbuje również siekanego tatara z sarniny, który przygotuje własnorącznie pod okiem myśliwego podróżnika.

    Myśliwiec z PL, 2014, 13 min.

  • Sezon 2, Odc. 18, Wilk

    W tym odcinku o wilku, jego charakterze i zwyczajach. Również o polskiej prasie łowieckiej, która ma już ponad stuletnią tradycję. Marcin spróbuje też wybornej kiełbasy z dzika

    Myśliwiec z PL, 2014, 13 min.

  • Sezon 2, Odc. 19, Jeleń sika

    W kolejnym odcinku MYŚLIWCAz.pl o niewielkim jeleniu rodem z Azji, czyli jeleniu sika, który na dobre zadomowił się nad Zalewem Wiślanym. Ponadto w programie o sztuce wabienia, której opanowanie umożliwia obserwowanie z bliska wielu gatunków zwierząt. Również o dobrej, łowieckiej kuchni. Na stole pojawi się żur z białą kiełbasą z jeleniny oraz bitki z dzika z kaszą gryczaną i duszoną kapustą z leśnymi grzybami.

    Myśliwiec z PL, 2014, 13 min.

  • Sezon 2, Odc. 20, Bażant

    W tym odcinku o pięknie upierzonym, dziko żyjącym polnym ptaku, czyli bażancie. Również o ptakach drapieżnych w miastach, w tym krukowatych. Marcin przygotuje własnoręcznie rosół z bażanta. Ta potrawa króluje na polskich stołach już od szesnastego wieku.

    Myśliwiec z PL, 2014, 10 min.

  • Sezon 2, Odc. 21, Huczka

    W tym odcinku o dziczych godach, które myśliwi nazywają huczką. Również o tym, co dziki lubią jeść najbardziej i dlaczego czasami nie podoba się to rolnikom. Marcin spróbuje tym razem jeleniny, przygotowanej pod okiem pewnej restaratorki rozmiłowanej w projektowaniu dań z dziczyzny.

    Myśliwiec z PL, 2014, 12 min.

  • Sezon 2, Odc. 22, Cietrzew

    W dwudziestym drugim odcinku o cietrzewiu, ptaku, który niemalże zupełnie zniknął z krajobrazu polskich pól i lasów. W tym odcinku o próbach ratowania populacji tych ptaków i potrzebie ograniczania drapieżników, które współwinne są wyginięciu cietrzewi. Marcin spróbuje również strogonoffa z daniela, myśliwskiego dania, które przygotuje wraz z myśliwym, w kwaterze łowieckiej.

    Myśliwiec z PL, 2014, 12 min.

  • Sezon 2, Odc. 23, Kuropatwa

    W dwudziestym trzecim odcinku o kuropatwie, którą coraz trudniej spotkać wśród polskich pól. Również o tym, jak myśliwi odbudowują populację tych ptaków. Marcin w kulinarnej podróży zawita do restauracji myśliwskiej w Szczytnie, gdzie pod okiem właściciela-myśliwego przygotuje doskonałe zrazy z jeleniny.

    Myśliwiec z PL, 2014, 13 min.

  • Sezon 2, Odc. 24, Drapieżnik i zając

    W dwudziestym czwartym odcinku cyklu o drapieżnikach i coraz większym ich wpływie na liczbę zajęcy. W programie o tym, co robią myśliwi, aby zajęcy było więcej oraz o ciągłej potrzebie inwentaryzacji listów, jenotów i ptaków z rodziny krukowatych, które zagrażają zwierzynie drobnej, w tym zającowi. Marcin przygotuje tym razem własnego pomysłu hamburgera z dziczej karkówki.

    Myśliwiec z PL, 2014, 12 min.

  • Sezon 3, Odc. 25, Poroże jelenia

    W kolejnym odcinku o tym co jeleń nosi na głowie i dlaczego myśliwi tak wnikliwie się temu przyglądają. Marcin ponadto sprawdzi, czego trzeba się nauczyć, żeby zostać myśliwym i co trzeba dodać do bigosu łowieckiego, aby poczuć prawdziwe smaki lasu.

    Myśliwiec z PL, 2015, 12 min.

  • Sezon 3, Odc. 26, Myśliwy jak rolnik

    W tym programie o myśliwych, którzy na wiosnę wsiadają na traktory i uprawiają pola, na których będzie pożywiała się zwierzyna. Marcin odwiedzi również koło łowieckie, któremu przewodzi kobieta i sprawdzi, czy można zjeść sosnę.

    Myśliwiec z PL, 2015, 12 min.

  • Sezon 3, Odc. 27, Po co są myśliwi

    W tym odcinku o tym, co by było, gdyby nie było myśliwych. Czym to grozi i dlaczego zwierząt w lesie nie powinno być zbyt dużo. Marcin przygotuje coś na pokrzepienie dla tych, którzy ciężko pracują w łowisku, oczywiście na bazie dziczyzny.

    Myśliwiec z PL, 2015, 12 min.

  • Sezon 3, Odc. 28, Poroże daniela

    W tym odcinku o danielach, o tym co noszą na głowie i dlaczego tak często myli się te zwierzęta z sarnami, czy jeleniami. Ponadto Marcin pomoże zbudować paśnik dla zwierzyny i spróbuje szaszłyków z daniela.

    Myśliwiec z PL, 2015, 12 min.

  • Sezon 3, Odc. 29, Pies na łowach

    W tym odcinku Marcin zobaczy jak się szkoli psa myśliwskiego i dowie się po co się to robi. Ponadto kamera programu odwiedzi festiwal kultury myśliwski w Lidzbarku Warmińskim, na którym Marcin podpatrzy między innymi tajniki myśliwskiej sztuki kulinarnej.

    Myśliwiec z PL, 2015, 12 min.

  • Sezon 3, Odc. 30, Myśliwi dzieciom

    W tym odcinku programu o młodych pasjonatach lasu. Jedni swoje przyrodnicze wrażenia przelewają na papier, inni z aparatami i kamerami szukają niepowtarzalnych ujęć. Marcin podpatrzy jak młodzi przyrodnicy robią zdjęcia, które zdobywają nagrody w konkursach. A po leśnych wyprawach warto się posilić czymś krzepiącym, jak się okazało z dziczyzną.

    Myśliwiec z PL, 2015, 12 min.

  • Sezon 3, Odc. 31, Jeleń na rykowisku

    W tym odcinku MYŚLIWCAz.pl o donośnym ryku, który wrześniowymi rankami i wieczorami niesie się po lesie. Marcin spotka się z autorką pewnego filmu, aby dowiedzieć się jak udało jej się zrobić tak ciekawe ujęcie rodem z rykowiska.

    Myśliwiec z PL, 2015, 12 min.

  • Sezon 3, Odc. 32, Daniel na bekowisku

    W tym odcinku o danielach, które późnią jesienią mają swoje gody, tak zwane bekowisko. Kamera MYŚLIWCAz.PL podpatrzy między innymi jak daniele byki walczą o samice. W tym programie Marcin opowie przedszkolakom pewną legendę z morałem i podpatrzy... targi łowieckie, pierwsze w historii Warmii i Mazur, które odbyły się w Ostródzie.

    Myśliwiec z PL, 2015, 11 min.

  • Sezon 3, Odc. 33, Ryś

    W tym odcinku Marcin podpatrzy rysie – drapieżne, dzikie koty, które żyją od niedawna ponownie w mazurskich lasach. Wszystko dzięki metodzie odbudowy gatunku born to be free. Marcin pogratuluje też małym laureatom pewnych pożytecznych prac konkursowych.

    Myśliwiec z PL, 2015, 11 min.

  • Sezon 3, Odc. 34, Po tropie

    W kolejnym MYŚLIWCUz.pl Marcin uda się na długą leśną wyprawę podążając śladami zwierzyny. Sprawdzi, jakie tropy zostawia sarna, a jakie jeleń, jakie zwierzyna drobna i drapieżniki. A na koniec spróbuje również jak smakuje boczek z dzika prosto z rozgrzanego kamienia w palenisku.

    Myśliwiec z PL, 2015, 11 min.

  • Sezon 3, Odc. 35, Złapać kłusownika

    W tym odcinku MYŚLIWCaZ.pl Marcin podąży tropem kłusowników i zdemnontuje kilka wnyków, które pomogli mu znaleźć w lesie myśliwi. W tym programie również o tym, jak radzi sobie z kłusownictwem policja i o gorącej, myśliwskiej grochówce wprost z kociołka na palenisku.

    Myśliwiec z PL, 2015, 12 min.

  • Sezon 3, Odc. 36, Szkody łowieckie

    W tym odcinku MYŚLIWCaZ.pl Marcin zobaczy, jakie szkody na wiosnę powodują zwierzęta łowne i gdzie są one najdotkliwsze. W tym programie również o współpracy myśliwych i rolników przy przeciwdziałaniu takim szkodom.

    Myśliwiec z PL, 2015, 11 min.

POLITYKA PRYWATNOŚCI

  1. Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
  2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.
  3. Operator portalu jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.
  4. Operator portalu wykorzystuje pliki cookies w celu:
    1. tworzenia statystyk umożliwiających analizę struktury i zawartości strony w oparciu o preferencje Użytkowników
    2. dostosowania zawartości strony oraz jej optymalizacji w oparciu o przeprowadzone analizy
    3. służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    4. umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
    5. gwarantujące „zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    6. „reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  5. W ramach Serwisu mogą być stosowane następujące rodzaje plików cookies:
    1. „sesyjne" (będące plikami tymczasowymi, przechowywanymi w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony lub wyłączenia przeglądarki) oraz
    2. „stałe" (przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików lub do momentu ich usunięcia przez Użytkownika).
    3. „Zewnętrzne" pliki cookies (tzw. third party cookies) zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane przez współpracujące z operatorem Serwisu firmy zewnętrzne
  6. Podczas jakiegokolwiek dostępu do Serwisu serwer automatycznie zapisuje numer IP komputera, z którego dokonano połączenia. Jest on zapisywany w tzw. logach systemowych, które przechowywane są na dysku przez 30 dni. Celem przechowywania jest zabezpieczenie przed nadużyciami
  7. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.
  8. Operator Portalu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
  9. Pliki cookies z których korzysta Portal (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
  10. W uzasadnionych sytuacjach zarządzający Serwisem może przekazać dane udostępnione przez użytkowników do dyspozycji organów ścigania (np. policja, prokuratura) czy wymiaru sprawiedliwości
  11. Niniejsza Polityka Prywatności może ulec zmianom. Użytkownik powinien zapoznać się z bieżącą treścią Polityki Prywatności na bieżącej stronie