Dla zapewnienia łatwości i wygody odbioru przekazywanych informacji serwis ten korzysta z technologii plików cookies. Jeśli chcesz zrezygnować z korzyści, które dają Ci pliki cookies, możesz to zrobić, zmieniając ustawienia swojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmian ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane przez Twoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz
w naszej Polityce Cookies.

Akceptuję

Wątróbka z dzika po hrabiowsku.

Zwierzyna gruba

Składniki

  • okrojoną w cienkie plasterki wątróbkę dokładnie umyć i wyciąć
  • wszystkie błonki,po czym ponownie umyć i odcisnąć.
  • W misce przygotować panierkę.
  • 15 dkg mąki
  • łyżeczkę papryki słodkiej
  • łyżkę majeranku
  • łyżkę czosnku granulowanego
  • łyżeczka czombru
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • łyżka kopru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
  • Dwie śrenie cebule drobno posiekane

Sposób przygotowania

1. Wszystko wymieszać z mąką w misce po czym wrzucić wątróbkę i dokładnie wymieszać.
2. Na dużą patelnię wlać olej ok.200g (na maśle klarowanym lepiej) i rozgrzać do momentu pojawienia się delikatnego dymienia.
3. Wrzucić zawartość miski.
4. Smażyć około pięciu minut (na dużym płomieniu) po czym wsypać posiekaną cebulę.
5. Kiedy cebula się zeszkli, zdjąć z ognia i posolić do smaku.
6. Można też wraz z cebulką wrzucić jabłko pokrojone w ósemki.

Newsletter

Zapisz się do newslettera i bądź na bieżąco z wydarzeniami w PZŁ!

Kontakt


Nowy Świat 35
00-029 Warszawa

22 55 65 500 do 510
22 826 20 51 do 53

pzlow@pzlow.pl
fax: +48 22 826 33 22


© 2002-2019 PZŁ. Wszelkie prawa zastrzeżone
Wdrożenie: