Dla zapewnienia łatwości i wygody odbioru przekazywanych informacji serwis ten korzysta z technologii plików cookies. Jeśli chcesz zrezygnować z korzyści, które dają Ci pliki cookies, możesz to zrobić, zmieniając ustawienia swojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmian ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane przez Twoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz
w naszej Polityce Cookies.

Akceptuję

Marynata z czerwonym winem

Marynaty

Składniki

  • 1/4 szklanki oliwy,
  • 6 ziaren jałowca,
  • 3 duże ząbki czosnku,
  • 3 liście laurowe,
  • 8 ziaren ziela angielskiego,
  • 8 ziaren pieprzu ziarnistego,
  • 3 łyżki octu winnego,
  • 1/2 szklanki czerwonego wina,

Sposób przygotowania

Oczywiście oliwę mieszamy z octem winnym i czerwonym winem. Dodajemy
pokrojony w plastry czosnek oraz przyprawy (3 ziarna jałowca
rozgniatamy, a 3 dodajemy w całości). Wlewamy do mięsa, dokładnie
mieszamy i odstawiamy na 1-2 dni do lodówki (W tym czasie należy mięso
kilka razy przemieszać).

Newsletter

Zapisz się do newslettera i bądź na bieżąco z wydarzeniami w PZŁ!

Kontakt


Nowy Świat 35
00-029 Warszawa

22 55 65 500 do 510
22 826 20 51 do 53

pzlow@pzlow.pl
fax: +48 22 826 33 22


© 2002-2019 PZŁ. Wszelkie prawa zastrzeżone
Wdrożenie: